Organiseer je uitje in Kaag en Braassem!

Binnenkort een uitje met je familie en/of vrienden? Organiseer dit bij De Veense Bukker! Hier in de gemeente Kaag en Braassem zijn er tal van leuke activiteiten om te combineren in een gezellige dag uit. Hieronder is een selectie gemaakt van activiteiten die mogelijk zijn, uiteraard zijn eigen ideeën altijd welkom. Samen maken we ieder dagje uit tot een succesvolle dag!

 

Kinderpartijtje, bedrijfsuitje, verjaardag of een familiereünie? 

Bekijk hier een aantal samengestelde arrangementen. 

Varend door de Veense polder

Je start met je gezelschap bij De Veense Bukker. Beginnend met een heerlijke kop koffie met zelfgemaakte appeltaart. Vervolgens begint de zon al in de ogen te prikken en jullie stappen aan boord van de fluisterboot en varen door de prachtige polder van Roelofarendsveen. Onderweg kom je historische verhalen tegen over de polder. Na ongeveer twee uur varen komen jullie weer terug bij De Veense Bukker en staat er een overheerlijke high tea klaar met diverse soorten thee, zoete lekkernijen en sandwiches. Geniet ervan op het terras tussen de bloeiende bomen en planten.

Kinderpartijtje bij de Bukker

Je zoon of dochter is jarig en viert zijn of haar partijtje bij De Veense Bukker, hoe leuk is dat? De kinderen krijgen heerlijke limonade en mogen hun eigen plakje cake versieren. Vervolgens staat er een leuke speurtocht voor ze klaar die gaat over alles rondom de dieren, planten en bloemen van De Veense Bukker. Als alle groepjes alle antwoorden hebben gevonden, kunnen ze daarna hun creativiteit de vrije loop laten. Een vogelvriendje maken, bollenmandje vullen, bloemstukje maken, mozaïek maken of kleien met Elly. Er is van alles mogelijk, als de jarige maar goed in het zonnetje gezet wordt. Een partijtje om nooit meer te vergeten!

Varend siertuinenbezoek

De eerste zonnestralen komen tevoorschijn en de koffie loopt door. Er wordt heerlijk gesmuld van de eigengemaakte taart om vervolgens in de boot te stappen en te varen naar de eerste mooie siertuin met een bezoek aan de kwekerij. De kwekerij is een bijzondere, unieke kwekerij. Van deze bloem (de Gloriosa) zijn er maar 5 kwekerijen in Nederland. Na een heerlijke lunch varen we door naar de volgende siertuin en genieten ondertussen van al het moois wat de Veense Polder te bieden heeft. Na deze vaartocht is er nog de mogelijkheid om een drankje op ons eigen terras te nuttigen.

Educatief, sportief en creatief uitje

Trek je wandelschoenen vast maar aan, want je mag met je gezelschap een heerlijke wandeling maken. Nadat je hebt genoten van een heerlijke kop koffie met zelfgemaakte appeltaart, start het arrangement. Je wandelt tussen de polders door naar Landwinkel Castelijn. Eenmaal aangekomen krijg je met je gezelschap een rondleiding over de boerderij en mag je een kijkje nemen in de kaasmakerij. Nadat je het hele proces hebt kunnen ervaren wandel je weer terug naar De Veense Bukker en kun je het arrangement aanvullen met een mini-cursus boeket schikken om het boeket vervolgens mee naar huis te mogen nemen. Een educatief, sportief en creatief uitje in één!

Een heerlijk vriendinnenuitje

Je vriendinnengroep is er klaar voor. Ieder kiest een mooie vaas uit en we verplaatsen ons naar de siertuin. Na een rondleiding door Bloemist Dian worden de mooiste bloemen voor je boeket zelf geplukt. Dian vertelt je alle tips en tricks voor het mooiste boeket en helpt je met het bloemschikken in je vaas. Vervolgens kunnen jullie aan tafel schuiven voor een heerlijke High Tea.

Eten uit eigen moestuin

Koken met verse producten uit de moestuin, verser kan bijna niet. We verzamelen rond 17 uur bij De Veense Bukker. Na een welkomstdrankje en een rondleiding door de moestuin beginnen we met de ingrediënten verzamelen die we nodig hebben. De recepten verschillen per seizoen. We bereiden een voor-, hoofd- en nagerecht en sluiten af met een heerlijke kop koffie.