Organiseer uw uitje in Kaag en Braassem!

Binnenkort een uitje met uw familie en/of vrienden? Organiseer dit bij De Veense Bukker! Hier in de gemeente Kaag en Braassem zijn er tal van leuke activiteiten om te combineren in een gezellige dag uit. Hieronder is een selectie gemaakt van activiteiten die mogelijk zijn, uiteraard zijn eigen ideeën altijd welkom. Samen maken we ieder dagje uit tot een succesvolle dag!

 

Kinderpartijtje, bedrijfsuitje, verjaardag of een familiereünie? 

Bekijk hier een aantal samengestelde arrangementen. 

Varend door de Veense polder

U start met uw gezelschap bij De Veense Bukker. Beginnend met een heerlijke kop koffie met zelfgemaakte appeltaart. Vervolgens begint de zon al in de ogen te prikken en u stapt met uw gezelschap aan boord van de fluisterboot en vaart door de prachtige polder van Roelofarendsveen. Onderweg komt u de historische verhalen tegen die het verhaal vertellen over deze polder. Na ongeveer twee uur varen komt u weer terug bij De Veense Bukker en staat er een overheerlijke high tea klaar met diverse soorten thee, zoete lekkernijen en sandwiches. Geniet ervan op het terras tussen de bloeiende bomen en planten.

Kinderpartijtje bij de Bukker

Uw zoon of dochter is jarig en viert zijn of haar partijtje bij De Veense Bukker, hoe leuk is dat? De kinderen krijgen heerlijke limonade en mogen hun eigen plakje cake versieren. Vervolgens staat er een leuke speurtocht voor ze klaar die gaat over alles rondom de dieren, planten en bloemen van De Veense Bukker. Als alle groepjes alle antwoorden hebben gevonden, kunnen ze daarna hun creativiteit de vrije loop laten. Een vogelvriendje maken, bollenmandje vullen, bloemstukje maken, mozaïek maken of kleien met Elly. Er is van alles mogelijk, als de jarige maar goed in het zonnetje gezet wordt. Een partijtje om nooit meer te vergeten!

Varend siertuinenbezoek

De eerste zonnestralen komen tevoorschijn en de koffie loopt door. Er wordt heerlijk gesmuld van de eigengemaakte taart om vervolgens in de boot te stappen en te varen naar de eerste mooie siertuin met een bezoek aan de kwekerij. De kwekerij is een bijzondere, unieke kwekerij. Van deze bloem (de Gloriosa) zijn er maar 5 kwekerijen in Nederland. Na een heerlijke lunch varen we door naar de volgende siertuin en genieten ondertussen van al het moois wat de Veense Polder te bieden heeft. Na deze vaartocht heeft u de mogelijkheid om nog een drankje op ons eigen terras te nuttigen.

Educatief, sportief en creatief uitje

Trek uw wandelschoenen vast maar aan, want u mag met uw gezelschap een heerlijke wandeling maken. Nadat u heeft genoten van een heerlijke kop koffie met zelfgemaakte appeltaart start het arrangement. U wandelt tussen de polders door naar Landwinkel Castelijn. Eenmaal aangekomen krijgt u met uw gezelschap een rondleiding over de boerderij en mag u een kijkje nemen in de kaasmakerij. Nadat u het hele proces heeft kunnen ervaren wandelt u weer terug naar De Veense Bukker en kunt u het arrangement aanvullen met een mini-cursus boeket schikken om het boeket vervolgens mee naar huis te mogen nemen. Een educatief, sportief en creatief uitje in één!

Een heerlijk vriendinnenuitje

Uw vriendinnengroep is er klaar voor. Ieder kiest een mooie vaas uit en we verplaatsen ons naar de siertuin. Na een rondleiding door Bloemist Dian worden de mooiste bloemen voor uw boeket zelf geplukt. Dian vertelt u alle tips en tricks voor het mooiste boeket en helpt u met het bloemschikken in uw vaas. Vervolgens kunnen jullie aan tafel schuiven voor een heerlijke High Tea.

Eten uit eigen moestuin

Koken met verse producten uit de moestuin, verser kan bijna niet. We verzamelen rond 17 uur bij De Veense Bukker. Na een welkomstdrankje en een rondleiding door de moestuin beginnen we met de ingrediënten verzamelen die we nodig hebben. De recepten verschillen per seizoen. We bereiden een voor-, hoofd- en nagerecht en sluiten af met een heerlijke kop koffie.