Organiseer uw uitje in Kaag en Braassem!

Binnenkort een uitje met uw familie en/of vrienden? Organiseer dit bij De Veense Bukker! Hier in de gemeente Kaag en Braassem zijn er tal van leuke activiteiten om te combineren in een gezellige dag uit. Hieronder is een selectie gemaakt van activiteiten die mogelijk zijn, uiteraard zijn eigen ideeën altijd welkom. Samen maken we ieder dagje uit tot een succesvolle dag!

Stel zelf uw eigen arrangement samen

Bepaal zelf hoe u deze dag wilt invullen. Activiteiten op locatie of misschien wel buiten onze locatie met partnerbedrijven?
Met een kopje koffie of thee bespreken we de details en maken dit arrangement samen met u bijzonder voor uw groepsamenstelling.

Begin met koffie en vers appelgebak

Begin uw dag met een kopje koffie of thee. Even verzamelen met uw groep voordat de activiteiten beginnen en ondertussen alvast bijpraten met uw vrienden/familie/collega’s. 

Winkel in het groencentrum

Loop ook een rondje door ons groencentrum. Wij bieden een groot assortiment. Arie kan een rondleiding verzorgen incl. het interessante verhaal hoe De Veense Bukker tot stand is gekomen. 

Bezoek de alpaca's en de andere dieren

Naast het groencentrum verblijven de alpaca’s, geiten, varkens, konijnen en schapen. Het leuke is dat u niet achter het hek hoeft te blijven, maar u mag zelf in het hok om de dieren te aaien. 

Doe een workshop

Wilt u graag creatief bezig zijn met uw gezelschap? Dan is een workshop bloemschikken echt iets voor uw groep. Een paas/kerst/valentijns stukje maken of zomaar een leuk en creatief stukje voor in de vensterbank. Er is veel mogelijk. 

Vaar de Tulpenroute

De Tulpenroute ligt midden in de veense polder. Vanaf De Veense Bukker kunt u deze route vol met verhalen volgen met fluisterboten of met een rondvaartboot met schipper. De fluisterboten kunt u zelf besturen en zijn voor 8 personen per boot. 

Pluk uw eigen boeket

In het voorjaar staat onze pluktuin vol met bloeiende bloemen. Plukt u zelf een vaasje bij elkaar?

Tip! Leuk om met kinderen te doen! 

En breid uw arrangement uit met één of meer van onze partnerbedrijven.

Leer alles over kaas bij Landwinkel Castelijn

Landwinkel- en Kaasmakerij Castelijn is een familiebedrijf waar al jaren kaas wordt gemaakt en vanuit de boerderij wordt verkocht. U kunt door middel van een rondleiding alles te weten komen over hoe de kaas wordt gemaakt. 

Bezoek een molen

Kaag en Braassem biedt vele molens die meer dan bezoek waard zijn. Veel zijn toegankelijk voor een rondleiding. 

Maak een rondvaart met Bob on Board

Laat u varen onder begeleiding van een professionele schipper. Hij bezorgt u een onvergetelijke rondvaart door de Veense Polder.

Maak een historische wandeling met gids

Als een echte dorpsverteller leidt een deskundige gids u langs vele plekken uit het verleden. Hij laat u op een luchtige en amusante manier kennis maken met de geschiedenis van de oude Veen en vertelt over de oorsprong, de gebeurtenissen en de anekdotes uit de tijd van weleer. 

Wandeling wordt aangeboden door Stichting Oud Alkemade.

Eigen invulling!

Heeft u een andere invulling in gedachte? Uiteraard is er veel mogelijk en kunnen we samen het programma compleet maken. 

Of kies hier een samengesteld arrangement

Varend door de Veense polder

U start met uw gezelschap bij De Veense Bukker. Beginnend met een heerlijke kop koffie met zelfgemaakte appeltaart. Vervolgens begint de zon al in de ogen te prikken en u stapt met uw gezelschap aan boord van de fluisterboot en vaart door de prachtige polder van Roelofarendsveen. Onderweg komt u de historische verhalen tegen die het verhaal vertellen over deze polder. Na ongeveer twee uur varen komt u weer terug bij De Veense Bukker en staat er een overheerlijke high tea klaar met diverse soorten thee, zoete lekkernijen en sandwiches. Geniet ervan op het terras tussen de bloeiende bomen en planten.

Kinderpartijtje bij de Bukker

Uw zoon of dochter is jarig en viert zijn of haar partijtje bij De Veense Bukker, hoe leuk is dat? De kinderen krijgen heerlijke limonade en mogen hun eigen plakje cake versieren. Vervolgens staat er een leuke speurtocht voor ze klaar die gaat over alles rondom de dieren, planten en bloemen van De Veense Bukker. Als alle groepjes alle antwoorden hebben gevonden, kunnen ze daarna hun creativiteit de vrije loop laten. Een vogelvriendje maken, bollenmandje vullen, bloemstukje maken, mozaïek maken of kleien met Elly. Er is van alles mogelijk, als de jarige maar goed in het zonnetje gezet wordt. Een partijtje om nooit meer te vergeten!

Varend siertuinenbezoek

De eerste zonnestralen komen tevoorschijn en de koffie loopt door. Er wordt heerlijk gesmuld van de eigengemaakte taart om vervolgens in de boot te stappen en te varen naar de eerste mooie siertuin met een bezoek aan de kwekerij. Na een heerlijke lunch varen we door naar de volgende siertuin en genieten ondertussen van al het moois wat de Veense Polder te bieden heeft. Na deze vaartocht heeft u de mogelijkheid om nog een drankje op ons eigen terras te nuttigen.

Educatief, sportief en creatief uitje

Trek uw wandelschoenen vast maar aan, want u mag met uw gezelschap een heerlijke wandeling maken. Nadat u heeft genoten van een heerlijke kop koffie met zelfgemaakte appeltaart start het arrangement. U wandelt tussen de polders door naar Landwinkel Castelijn. Eenmaal aangekomen krijgt u met uw gezelschap een rondleiding over de boerderij en mag u een kijkje nemen in de kaasmakerij. Nadat u het hele proces heeft kunnen ervaren wandelt u weer terug naar De Veense Bukker en kunt u het arrangement aanvullen met een mini-cursus boeket schikken om het boeket vervolgens mee naar huis te mogen nemen. Een educatief, sportief en creatief uitje in één!