Wij bieden een groot assortiment

Bij De Veense Bukker kunt u terecht voor een groot assortiment tuinplanten, kamerplanten, bomen, struiken, groente, kruiden, bollen, zaden en snijbloemen. Deze worden dagelijks vers aangevoerd. Een deel van ons assortiment komt rechtstreeks bij de kwekers vandaan.

Buiten staan onze planten uitgestald op mooie houten tafels, waar u op uw gemak langs kan wandelen en zo geniet u ook nog een beetje van de natuur. In onze overdekte verkoopruimte vindt u kamerplanten, mooie boeketten, maar ook losse bloemen. Ook hebben we in deze ruimte een grote verscheidenheid van binnen- en buitenpotten, vazen, bloembollen, knollen en zaden.

Loop eens een rondje door het groencentrum en zie wat De Veense Bukker te bieden heeft.
In onze koffie-corner kunt u genieten van een vers kopje koffie.

Tip! Geef een waardebon cadeau!

Tuinplanten

Vaste planten, perkgoed, kuipplanten, bomen, heesters, coniferen, klimplanten en kruiden

Of u nou een grote of kleine tuin heeft, planten maken uw tuin gezellig.

Vaste planten zijn kruidachtige gewassen, waarvan het bovengronds gedeelte elk jaar helemaal afsterft, terwijl de wortels en de groeipunten in leven blijven. Voorbeelden zijn de rotsplanten, moerasplanten en waterplanten.

Eenjarige planten worden voornamelijk gebruikt als zogenaamde perkgoed. Onder eenjarige planten verstaan we kruidachtige gewassen, die in één seizoen uit zaad opgroeien, bloeien en afsterven. Deze soorten worden in april-mei bloeiend verkocht. Een aantal voorbeelden: petunia, afrikaantje, vlijtig liesje, begonia, salvia, etc.

Bomen komen beter tot hun recht in een grote tuin, voor in een wat kleinere tuin is het leuk om een boom op stam te nemen, dat kan een bolboom of treurboom zijn. Denk aan een bolacacia, katjeswilg, olijf op stam, liguster op stam.

Ook behoren de kuipplanten, klimplanten en hangplanten bij het assortiment. Zelf een kruidentuin aanleggen? Begin alvast in september, dan kunnen planten alvast wortelen.

Tips nodig over uw tuin? Wij helpen u er graag bij.

Kamerplanten

Groene planten, bloeiende kamerplanten, cactussen en vetplanten

Groene planten zijn planten met mooie bladeren of stengels. Ze hebben geen bloemen. Groene planten worden meestal aangeschaft voor een langere periode, dus de verzorging moet optimaal zijn om zolang mogelijk van een mooie groene plant te kunnen genieten.

Bloeiende kamerplanten geven kleur in uw interieur. Deze kamerplanten met hun bloemen en vrolijke kleuren zijn onmisbaar in uw huis. U kunt weken- en soms wel maandenlang genieten van de bloei van deze planten.

Ook bieden we vele soorten vetplanten en cactussen aan. Vetplanten slaan water op in hun blad, stengels en/of wortels. Mede hierdoor zijn vetplanten gemakkelijk in onderhoud. Ook vele cactussen zijn makkelijk in onderhoud. Ze hebben nauwelijks water nodig en hebben geen hoge eisen aan de lichtintensiteit.

Boeketten, bruidswerk en afscheidsbloemen (rouwwerk)

In onze winkel kunt u mooie boeketten uitzoeken. Zit uw boeket er niet bij? Onze bloemiste Dian is aanwezig om een mooi boeketje op maat voor u te maken. Tevens hebben wij diverse losse bloemen of takken, zodat u zelf iets kan samenstellen.

Kom eens langs om de boeketten, bruidswerken en rouwstukken te bekijken.

Potterie

Vazen, potten en diverse manden

De Veense Bukker biedt een groot assortiment vazen, potten en diverse manden. Een grote wisselende collectie keramiek en allerlei soorten manden hebben wij op voorraad staan. De mandjes kunnen gevuld worden door onze vakbekwame medewerkers. Het assortiment wordt aanpast op het seizoen. 

Bollen en knollen

In het najaar verkopen we allerlei tulpen-, narcissen-, alium-, crocus-, muscari- en hyacinthenbollen.

In het voorjaar hebben we diverse bollen en knollen, zoals gladiolen, zantedeschia’s, etc.

Gras, grond en meststoffen

Wij hebben een uitgebreid assortiment graszaad, graszoden, potgrond, bodemverbeteraars, bodembedekking, zand, grind, meststoffen en plantbeschermingsmiddelen. Wij geven u graag advies over het onderhouden van uw tuin. Of neem ook eens een kijkje op de website van DCM.