Even voorstellen..

Arie Akerboom

Eigenaar

Sandra van Ruiten

Medewerkster

Janus

Vrijwilliger 'De Veense Akker'

Viola Akerboom

Eigenaar

Loes Straathof

Medewerkster

Jan

Vrijwilliger 'De Veense Akker'

Dian Huigsloot

Bloemist

Sara Veenstra

Medewerkster

Piet

Vrijwilliger 'De Veense Akker'

Anke van der Zwet

Medewerkster

Nina Hoogenboom

Medewerkster

Hannes

Vrijwilliger 'De Veense Akker'

Naam: Dian Huigsloot
Leeftijd: 24 jaar
Woonplaats: Oude Wetering
Werkt hier sinds: Vanaf de allereerste dag!

Dian, wat is jouw functie hier bij De Veense Bukker?
Bij ons op het bedrijf doe ik de inkoop van potten, vazen, accessoires, binnenplanten en uiteraard bloemen. De inrichting van de winkel is ook helemaal mijn ding. In de winkel ben ik vooral bij de bloemen te vinden. Ik maak allerlei soorten boeketten, o.a. boeketten voor bedrijven die wekelijks bij ons afnemen, bruidsboeketten, maar ook voor een afscheidsgroet aan je nabestaande, familie, vrienden en kennissen maak ik passend rouwbloemwerk. Voor bloemenabonnementen of interieurbeplanting kun je mij ook bereiken. Tevens verzorg ik met plezier het aankleden van beurzen met bloemen. Dus ook hiervoor ben ik beschikbaar!

Je hebt een eigen website, toch?
Ja, dat klopt! Naast De Veense Bukker ben ik actief onder mijn eigen naam Dianthusflowers. Ik heb een eigen website zodat mensen kunnen zien wat ik als bloemist doe en waar ze bij mij allemaal voor terecht kunnen. Naast mijn stage- en werkervaring vertel ik over boeketten, bloemenabonnementen, workshops, bruids- en rouwwerk en nog veel meer! Nieuwsgierig? Neem een kijkje, https://www.dianthusflowers.nl/.

Waar kijk je altijd naar uit?
Naar het opsteken van de corsokarren tijdens de kermis in Roelofarendsveen. Al jaren help ik mee! Ondersteunen of leidinggeven aan verschillende verenigingen, groepen of clubs. Speciaal die van ‘mijn’ voetbalclubbie WVC, waar ik dan ook altijd super trots op ben, elke keer de wisselbeker!

Wil je nog iets kwijt?
Ik zie jullie graag bij ons in de winkel verschijnen. Of het nu voor bruids- of rouwboeketten is, een bloemetje, een plant of een bakje koffie. Ik ontmoet je graag, tot ziens!

 

 

 

Dian Huigsloot

Bloemist

Naam: Loes Straathof
Woonplaats: Nieuwe Wetering
Hobby’s: Wandelen en tuinieren
Werkt hier sinds: Het begin

“Ik heb altijd al wat gehad met tuinieren” vertelt Loes.
Ik ben Loes en woon met mijn man en twee kinderen op de Nieuwe Wetering. Ik heb altijd al wat gehad met tuinieren, vandaar dat ik ook met veel plezier hier bij De Veense Bukker aan het werk ben. Ik werk hier parttime en doe allerlei werkzaamheden. Vooral buiten in de tuin werken en zorgen dat alles netjes is, vind ik leuk om te doen. En natuurlijk de klanten tevreden de winkel uit zien lopen.

Welk seizoen spreekt jou het meest aan?
Het voorjaar! Zeker omdat je dan alles ziet groeien en uit ziet komen. Thuis ben ik ook vaak in de tuin bezig en dan vooral met de vaste en bloeiende planten omdat die elk jaar weer terug komen.

Ontmoet Loes bij ons in de winkel!

 

Loes Straathof

Medewerkster

Onze vier toppers van een vrijwilligers! Deze vier mannen houden ‘De Veense Akker’ bij en zorgen voor de vele soorten groenten en fruit. Ontmoet ze hier, of kom een keer langs op de dinsdag of zaterdagmorgen. Of als ze er bezig zijn, ze vertellen graag over hun trots! Lees hier meer over de nostalgische moestuin.

Jan Loos

73 jaar, 50 jaar getrouwd met Bets.
Hobby’s: tennis, fietsen, Frankrijk, kaartclub en beeldhouwen.
Vroeger werkzaam: 30 jaar bloemenhandel op Frankrijk.

Janus van den Ing 

68 jaar, 38 jaar getrouwd met Margret.
Hobby’s: sportvisserij, kaartclub, varen met kruiser door NL (snoekbaarsen).
Vroeger werkzaam als banketbakker.

Hannes de Jong

73 jaar, 51 jaar getrouwd met Thea.
Hobby’s: dragers vereniging, jachthoorncorps Kudelstaart, kaartclub, camping Schagen.
Vroeger werkzaam als kweker en nu nog bij zijn zoons vaak aan het helpen op de kwekerij.
Wetenswaardigheid van Hannes: 3 jaar achter elkaar wereldkampioen paalzitten geweest (1970, 1971 en 1972).

Piet Warmerdam 

69 jaar, vriendin Mary.
Hobby’s: biljarten, kaartclub, secretaris dragers vereniging, vroeger goed in tafeltennis.
Vroeger werkzaam als kweker.

 

Jan, Janus, Hannes en Piet

Vrijwilligers van 'De Veense Akker'

Naam: Nina Hoogenboom 
Woonplaats: Nieuwe Wetering
Hobby: Paarden
Werkt hier sinds: Vanaf de eerste dag

Wanneer jullie op zaterdag of zondag in de winkel komen, is het een grote kans dat je door Nina wordt geholpen. Nina werkt parttime bij ons in de winkel en als er een kinderpartijtje is, is zij er vaak bij. Vroeger heeft ze veel paard gereden en gaat nu mee als begeleider bij ponykampen.

Nina is 22 jaar, volgt de hbo-opleiding Vastgoed en Makelaardij en zit nu in haar vierde jaar van de opleiding. Als bijbaantje helpt ze De Veense Bukker in de winkel. Ze helpt het liefst de klanten uitzoeken van de juiste planten die passen bij hun tuin of balkon.

Nina Hoogenboom

Medewerkster

Naam: Sara Veenstra
Woonplaats: Roelofarendsveen
In mijn vrije tijd: Trommelen bij ‘Liefde Voor Harmonie’.
Werkt hier sinds: april 2019

Een bijbaantje tussen de bloemen en planten, dat wil toch iedereen? Sara werkt sinds april dit jaar op de zaterdag en zondag bij ons in de winkel. Ze helpt de klanten, maakt plantenbakjes en zorgt o.a. dat alles netjes blijft. Doordat het zo afwisselend is, maakt dit werk het zo leuk om te doen. Vooral als er veel klanten zijn en het lekker druk is, maakt het heel gezellig.

Sara zit doordeweeks op school, op het Wellantcollege in Alphen aan den Rijn. Ze is 16 jaar en in haar vrije tijd speelt ze trommel bij Liefde Voor Harmonie.

Kom gerust eens langs en ontmoet haar tussen de bloemen en planten van De Veense Bukker.

Sara Veenstra

Medewerkster

Naam: Sandra van Ruiten
Woonplaats: Roelofarendsveen
Is gek op: Wandelen
Werkt hier sinds: Vanaf de allereerste dag!

“Het voelt elke keer weer als thuiskomen”, vertelt Sandra.
Ik ben Sandra van Ruiten en werkzaam bij de Veense Bukker sinds de opening. Het voelt elke keer weer als thuiskomen. Samen met mijn collega’s en Arie en Viola runnen we een prachtig en gezellig groencentrum waar de klant centraal staat. Het aller leukste aan mijn baan? De klant een goed advies geven en met een glimlach de deur uit zien gaan. Van vaste plant tot kuipplant, van viooltjes en geraniums tot groenteplanten voor in de moestuin.

Op welk stukje van de winkel ben je trots?
Ik ben trots op onze koffiecorner, om even lekker te zitten en te genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met wat lekkers. We bakken alles zelf en dat proef je. Ook vind ik het erg leuk dat wij breder zijn dan alleen een groencentrum. We hebben super leuke workshops voor jong en oud, bieden gezellige arrangementen aan, verhuren fietsen en boten en er zijn camperplaatsen op een prachtige plek aan het water en lekker rustig.

Ik zou zeggen, kom allemaal 13 april naar onze open dag dan kunt u zelf zien waar wij trots op zijn. Er zijn die dag ook leuke activiteiten en mooie aanbiedingen en de koffie staat klaar!

Graag tot dan.
Sandra.

Sandra van Ruiten

Medewerkster

Naam: Anke van der Zwet
Leeftijd: 61 jaar
Woonplaats: Roelofarendsveen
Werkt hier sinds: Vanaf de allereerste dag!

Hallo, mag ik mij even voorstellen?!
Ik ben Anke van der Zwet, 63 jaar, getrouwd, moeder van drie kinderen, twee schoondochters en ons eerste kleinkind is op komst!

Kan je iets vertellen over je werk bij De Veense Bukker?
Sinds de opening in 2016 ben ik werkzaam bij De Veense Bukker. Ik werk parttime, ’s zomers meer en ‘s winters minder uren. Mijn werkzaamheden bestaan uit alles wat er moet gebeuren om de winkel er aantrekkelijk voor de klanten uit te laten zien. Daarbij de klanten helpen aan ideeën en mogelijkheden als dat nodig is, om ze in ieder geval tevreden de deur uit te zien gaan.

En welk seizoen spreekt jou het meest aan? 
Werken met bloemen en planten loopt als een rode draad door mijn leven en dat doe ik ontzettend graag! Ik vind alle seizoenen z’n mooie kanten hebben, maar het voorjaar en de zomer daar geniet ik het meeste van!

Waar ben je op dit moment druk mee?
Op dit moment zijn we druk bezig met het bedenken van activiteiten voor het aankomende seizoen. We willen heel graag nog meer mensen enthousiast maken voor onze moestuin, dierenweide, workshops, arrangementen van ons en van Bob on Board, de pluktuin enz. Ook is Arie druk bezig met 20 extra camperplaatsen te realiseren die prachtig gelegen zijn aan het water!

Graag werk ik hier nog een aantal jaar om deze ontzettend leuke (werk)plek op de Veense kaart te zetten!
Kom eens kijken!

 

Anke van der Zwet

Medewerkster

Waar komt de naam “De Veense Bukker” vandaan?

Kort gezegd: “De Veen” is een afkorting voor Roelofarendsveen. Bukker is een bijnaam voor tuinders in de Veen.

De Veen staat van oorsprong bekend om zijn aardbeien en augurken. Vanwege de vele sloten en vruchtbare bodem werden hier al vroeg groenten en fruit, maar later ook bloemen en planten verbouwd. In het begin stonden er alleen lage kasjes en platte éénruiters op de akkers, waardoor de mensen veel moesten bukken, vandaar de bijnaam Veense Bukkers. Veel later ontstonden de grotere, meer geautomatiseerde kassen. Denk bijvoorbeeld aan de tulpenbroeierijen. Ongeveer een kwart van de Nederlandse tulpenproductie komt uit Kaag en Braassem. Op de plaatselijke watertoren uit 1932 zijn sinds 1986 grote afbeeldingen van tulpen aangebracht. Het dorp wordt dan ook wel ‘de tulp van de Randstad’ genoemd.

Oprichter van het ‘Groencentrum De Veense Bukker’ is Marcel Akerboom (roepnaam: Arie), geboren en getogen op het Hazenpad te Roelofarendsveen. In 1952 is Martien Akerboom (vader van Arie), via de ruilverkaveling, aan het land gekomen achter het Hazenpad, waar nu het Groencentrum op wordt gesitueerd. De eerste periode werden er groente geteeld en met de boot werden alle gewassen naar de Veense Veiling gebracht. Daarna werden er bloemen geteeld en kwamen er kassen in beeld. In die tijd kwam ook de jongste zoon (Arie) in het bedrijf. En samen is de kwekerij uitgegroeid tot een mooie potplantenkwekerij vol met tafels met bloeiende kamer- en tuinplanten.

Nadat Arie jarenlang diverse soorten bloeiende tuinplanten had geteeld, was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Na een aantal jaren op de vrachtwagen, bloemen en planten wegbrengen naar Engeland, had hij leuke ideeën opgedaan. De engelse tuincentra vond hij veel aantrekkelijker dan de nederlandse tuincentra. En zo werden er plannen gemaakt voor een nieuw tuincentrum, maar Arie vond wel dat het dan een groencentrum moest heten, omdat het vooral een buitenbeleving moest worden. Arie zijn visie is dat tuinplanten buiten (op een mooie manier) gepresenteerd moeten worden, zodat ze al wat afgehard zijn voordat ze bij de klanten in de tuin worden gezet.