Even voorstellen..

 

Arie Akerboom

Eigenaar

 

Viola Akerboom

Eigenaar

 

Dian Huigsloot

Bloemist

 

Anke van der Zwet

Medewerkster

Naam: Dian Huigsloot
Leeftijd: 21 jaar
Woonplaats: Oude Wetering
Werkt hier sinds: Vanaf de allereerste dag!

Dian, wat is jouw functie hier bij De Veense Bukker?
Bij ons op het bedrijf doe ik de inkoop van potten, vazen, accessoires, binnenplanten en uiteraard bloemen. De inrichting van de winkel is ook helemaal mijn ding. In de winkel ben ik vooral bij de bloemen te vinden. Ik maak allerlei soorten boeketten, o.a. boeketten voor bedrijven die wekelijks bij ons afnemen, bruidsboeketten, maar ook voor een afscheidsgroet aan uw nabestaande, familie, vrienden en kennissen maak ik passend rouwbloemwerk.

Heb je ook een passende opleiding gedaan?
Ik heb de opleiding Flower en Design gevolgd op het Wellant in Aalsmeer. Bij verschillende bedrijven stagegelopen en al een aantal maal naar het buitenland geweest voor stage en werk. Ik ga in oktober zelfs naar Miami om een beurs op te bouwen.

Waar was je afgelopen maand druk mee?
Al jaren help ik in deze periode met het opsteken van de corsokarren. Ondersteunen of leidinggeven aan verschillende verenigingen, groepen of clubs. Speciaal die van ‘mijn’ voetbalclubbie WVC, waar ik dan ook bijzonder trots op ben, elke keer de wisselbeker!

Wil je nog iets kwijt?
Ik zie jullie graag bij ons in de winkel komen. Of het nu voor bruids- of rouwboeketten is, gewoon een bloemetje, een plant, accessoires of lekker een bakje koffie. Ik ontmoet u graag, tot ziens!

 

 

Dian Huigsloot

Bloemist

Waar komt de naam “De Veense Bukker” vandaan?

Kort gezegd: “De Veen” is een afkorting voor Roelofarendsveen. Bukker is een bijnaam voor tuinders in de Veen.

De Veen staat van oorsprong bekend om zijn aardbeien en augurken. Vanwege de vele sloten en vruchtbare bodem werden hier al vroeg groenten en fruit, maar later ook bloemen en planten verbouwd. In het begin stonden er alleen lage kasjes en platte éénruiters op de akkers, waardoor de mensen veel moesten bukken, vandaar de bijnaam Veense Bukkers. Veel later ontstonden de grotere, meer geautomatiseerde kassen. Denk bijvoorbeeld aan de tulpenbroeierijen. Ongeveer een kwart van de Nederlandse tulpenproductie komt uit Kaag en Braassem. Op de plaatselijke watertoren uit 1932 zijn sinds 1986 grote afbeeldingen van tulpen aangebracht. Het dorp wordt dan ook wel ‘de tulp van de Randstad’ genoemd.

Oprichter van het ‘Groencentrum De Veense Bukker’ is Marcel Akerboom (roepnaam: Arie), geboren en getogen op het Hazenpad te Roelofarendsveen. In 1952 is Martien Akerboom (vader van Arie), via de ruilverkaveling, aan het land gekomen achter het Hazenpad, waar nu het Groencentrum op wordt gesitueerd. De eerste periode werden er groente geteeld en met de boot werden alle gewassen naar de Veense Veiling gebracht. Daarna werden er bloemen geteeld en kwamen er kassen in beeld. In die tijd kwam ook de jongste zoon (Arie) in het bedrijf. En samen is de kwekerij uitgegroeid tot een mooie potplantenkwekerij vol met tafels met bloeiende kamer- en tuinplanten.

Nadat Arie jarenlang diverse soorten bloeiende tuinplanten had geteeld, was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Na een aantal jaren op de vrachtwagen, bloemen en planten wegbrengen naar Engeland, had hij leuke ideeën opgedaan. De engelse tuincentra vond hij veel aantrekkelijker dan de nederlandse tuincentra. En zo werden er plannen gemaakt voor een nieuw tuincentrum, maar Arie vond wel dat het dan een groencentrum moest heten, omdat het vooral een buitenbeleving moest worden. Arie zijn visie is dat tuinplanten buiten (op een mooie manier) gepresenteerd moeten worden, zodat ze al wat afgehard zijn voordat ze bij de klanten in de tuin worden gezet.